tisdag 25 augusti 2009

Inget bajsande inne idagDet har inte bajsat inne idag men lite kiss har det blivit och det är vårat eget fel. Dom blir bättre och bättre på att gå i koppel ute på tomten, och Mojo lär sig kopplet fortare än Gizmo som bara vill springa omkring och busa och upptäcka allt omkring honom. Så ett koppel är då inte roligt alls !!

De gör sina behov i trädgården (till att börja med) och får beröm varje gång.


En sak är komiskt med dessa två. Attans dig om du lämnar rummet så de ej kan se dig. Vilket ylande det blir!!! Men skam den som ger sig. Man får stå ut ett tag för att visa dom att Jag bestämmer om jag vill vara inne hos dom eller ej och det tar ej lång stund innan de slutar. Samma sak om man går ut med en i taget. Det blir katastrof ylande på den andra inne som ej fick fälja med. Samma sak när man kommer in med den första och tar ut den andra, för då är det ombytta rollet. Man kan ju bara le åt saken. Tar man ut båda samtidig jag då får man räkna med KAOS om inte min man är med och håller isär hundarna. De börjar busa med varandra med en gång och jaga varandra så kopplena strasslas in direkt. Släpper man dom lösa så gäller det att ha löparskorna på sig, för Gizmo sticker direkt på upptäcksfärd och Mojo vill ej vara sämre och springer efter, för han tror ju att det är bus på gång. Det är det ju på sätt och vis men inte den typ av bus som han tror. Så man irrar runt som en galning och drar ut Gizmo under bilarna eller fyrhjulingen och så får man tvätta bort oljefläckar på honom.


Så hundgården måste upp!! Så det skall vi jobba på så fort vi bara kan.

Vi har kelat med dom i soffan idag men det är så att Mojo myser gärna i soffan brevid oss och tittar på TVn medand Gizmo skall klättra över allt och undersöka allt och vill INTE sitta still! Han borde heta Tornado istället.

Milo har lite problem med dessa två, då han för det första inte tycks förstå att de är valpar utan tror de är fullvuxna småhundar som man kan busa och jaga med när vi alla är ute. Är vi inne så tycker han att dom är jobbiga men ändå spännande. Ligger Milo i soffan och valparna är i våra knän, så är Milo spänd och reda att kasta sig ned från soffan. Han vet ej hur han skall handskas med dom ännu. Men ikväll gjorde han ett litet fram steg som varade en liten stund, men ändå ett framsteg. Milo låg på sin plats i soffan och min man brevid (Mitten) och jag till vänster om min man. Vi hade valparna i knät, min man hade Mojo och jag Gizmo och Milo vågade faktiskt försiktit låta sitt huvud vila på min mans lår som han brukar medans Mojo gjorde lika dant på andra sidan. Så nära trodde vi ej att Milo skulle våga ligga. Jag själv slet med Gismo som är hal som en ål och vill INTE vara still en secund. Misstänker att vi får jobbigt med honom, medans Mojo är nästan kopia i sättet som Milo var som valp.

Nåja, jag har nu varit ute med dom en och en för sista "toaletten" och hoppas att det blir en lika tyst och lugn natt inatt.


VOV!

1 kommentar:

  1. Tänk att personligheterna redan visat sig. Du verkat få fullt upp med Gizmo, vilket sött litet krutpaket han verkar vara. Tur att Mojo är lugnare, tänk om båda vore Duracell Whippets! Men rumsrenheten verkar ju gå framåt med stormsteg. Vad duktiga de är, redan. Eller rättare sagt vad duktiga ni är som lyckats tajma utgångarna så bra med deras behov.

    SvaraRadera