torsdag 22 april 2010

Sattes på test

I går morse ville jag testa hundarna och då särskilt Milo. Saken är den att så fort min man kliver upp och lämnar rummet så tar hundarna friheten genom att hoppa upp i sängen och rulla hop sig runt mig, men jag har börjat säga ifrån och de har lärt sig. Men ibland tar Milo och testar lite väl mycket och hoppar upp i tro att jag ej skall säga ifrån men det gör jag, så igår morse kom testet.

Min man vaknade och lämnade rummet genom att stänga dörren om oss. Jag beslöt för att inte öppna ögonen så Att Milo kunde se att jag var vaken, för han kommer smygande upp till sängkanten på husses sida för att kolla om jag är vaken. Jag hör honom stå där och sucka och små vissla för att få min uppmärksamhet, men jag håller ögonen stängda och låtsas sova. Det går 5 minuter och Milo provar en ny taktik, han kommer runt till min sida och lägger huvudet på sängen och suckar och visslar svagt och när det ej fungerar så puttar han lite försiktigt med sin kalla blöta nos på min rygg (aj så kallt) för att väcka mig. Men jag kör vidare med att ej visa att jag är vaken. Det går ca: 2 minuter till och han går till sin korg och suckar djupt. Mojo har under hela stunden legat i sin korg utan att röra sig ur den.

Det går säkert 10-15 minuter, för när jag hör min man lämna huset och låser ytterdörren så provar Milo sin lycka igen genom att komma fram till husses sida igen (för jag har ansiktet åt det hållet) och suckar och visslar lite igen, så jag öppnar försiktig ögonen och ser hur han reser på huvudet och öronen och bara väntar på att jag skall ge honom tecken på att han Får komma upp. Jag väntar 10 sekunder och så klappar jag med handen på sängen och han flyger upp och jag lyfter på mitt täcke och han är under. Ger ifrån sig en djup suck av lycka och Mojo kommer direkt efter och rullar ihop sig vid mitt bröst på täcket för det är för varmt för honom under. Så där ligger vi en timme till och myser.


Jag kan bara säga att jag är stolt över dom.

1 kommentar:

  1. Vilka sötnosar.
    Själv har jag en som slår på sängsidan när han vill upp i sängen. Bortskämd(?), inte då!

    SvaraRadera