fredag 6 augusti 2010

Besökte en Whippetägare i Storvik

Är inte internet underbart?

Darren och jag har länge funderat på att skaffa hundvakt/Passning här i närheten så att vi ej behöver lita på uppfödaren varje gång och det är 6 timmars resväg tur och retur. Så när Darren springer sina välgörenhets lopp, eller när vi skall på koncerter eller på andra utflykter så är vi låsta och kan ej åka någonstans då ingen vill ta hand om hundarna.

Så jag letade upp efter Whippet uppfödare här i närheten och hittade en som jag kontaktade och förklarade vår situation. Det tog några dagar när jag plötsligt fick ett privat meddelande via Facebook där en tjej presenterar sig och meddelar att hennes uppfödare var på besök i helgen och sa att det finns en whippetägare i Järbo som behöver hundpassning ibland. Så hon kontaktade mig och frågade om det var mig hon menade. Det var det. Vi bestämde oss för att träffas nästa dag (Fredag) för att se hur hundarna kommer överens. Så blev det. Mötet mellan hundarna blev toppen, de jagade varandra , hoppade och skuttade och jollade varandra noga och hade hur kul som helst!

Paret som har dessa två Whippets bor otroligt fint och har gott om utrymme för hundarna att springa på och älskar djur. Det fanns allt från värphöns till marsvin, och allt kändes så bra och vi var nöjda med varandra. Så nu har vi ett härligt par som ställer upp med att ta hand om Milo och Mojo när vi behöver och det är bara 40 minuters resväg tur och retur istället för de annars 6 timmar. Underbart!! Titta gärna in på deras blogg eller hemsida.

Här är då första mötet mellan hundarna och deras hund Seven var så otroligt lik Milo.

OurDogsWithFriends

Grabbarna

Mojo kolapsar efter lek och jagande och är helt slut!

JagOrkarEjMer

När vi kom hem så vägrade Mojo att kliva ur buren i bilen. Han bara orkade ej. Det var som om han sa “Är du inte klok! ser du ej att jag är slut som hund?” Så Darren fick gå och dra ut honom ur bilen (något som aldrig hänt förut) och han nästan kröp in genom dörren till huset. Stackarn. Gissa om han somnade fort ;)

Tack snälla Jenny och Anders för att ni erbjuder er hjälp.

1 kommentar:

  1. Såklart såklart vi ställer upp, som ja sa så tycker jag bara att det är roligt!! :) O va skönt att våra grabbar gick bra ihop o trivdes. Kommer nog bli många roliga lekstunder ihop :)

    SvaraRadera