tisdag 12 januari 2010

Uppdateringar

Då är det ett nytt år igen och jag hoppas det kommer att bli ett bra år för förra året vill jag ej uppleva igen.
Så! vad har hänt med hundarna då? Jo en hel del faktiskt. Milo och Mojo har verkligen funnit varandra och Milo har börjat agera pappa. Om Mojo visslar till om han gjort sig illa eller fastnat så kommer Milo springande till honom för att kolla upp vad som hänt. Himla rart att se. De leker och busar ihop fantastiskt bra och de sover och gosar ihop numera utan problem. Tidigare hade Milo en tendens att gå ifrån varje gång Mojo kom i närheten av honom, men nu ligger han kvar och låter Mojo gosa upp med honom. Härligt att se.

Mojo har vi lagt märke till att han är en otroligt smart hund. En riktig problemlösare. Han klurar ut de mest olika varianter att ta sig förbi eller lösa problem. Det tog inte lång tid innan han viste hur man tog sig ut ur hagen, man tar sats och hoppar över. Kopostgallet som spärrar framför trapporna till övervåningen, jha, det var bara att leta upp kanten bakom kapporna och köra in nosen och putta bort den.Vi skall göra en grind där i år. Om man fastnar med bakbenen i kopplet, sitt eget eller Milos, Ja då står man på händerna och lyfter över bakbenen, hur lätt som helst !!! Han är otrolig denna hund. Det är så kul att se hans olika varianter på problemlösningar att man tappar hakan ibland.

Han älskar snön och kan knapt vänta på att få kasta sig in i snövallarna och högarna efter vägarna så att huvudet bara sticker upp, och så springer man som en tok igenom dom, kastar sig ut på vägen och tvärvänder och tokgräver i snön tills man får tag på en kvist eller gräs. Hoppar rakt upp i luften och snurrar runt (Som katter gör) om det kommer en bil eller folk, för då måste manju kolla in dom! Han är så himla kul denna hund. Ett riktigt busfrö och energi paket och raka motsattsen till Milo. Men men , Milo är 2 år nu så vi får se hur Mojo är som tvååring.

Skall nu visa en hel del bilder på dom från detta år och jag älskar deras sovställningar, så det är en hel del av sådana bilder.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar