lördag 19 september 2009

Stort Genombrott!!!

Vilken underbar dag det har varit idag! Både med valparna och främmandet samt vädret.

Första dagen och natten utan kiss och bajs tackvare stängd bur. Tack Allette och Bettan för det tipset.
Det är stora framsteg här nu efter att hundgården kommit igång på halvfart. Vi släpper in Milo med dom och det busas och leks på högtryck och alla är glada tills vi ser att Gizmo är på väg ut under stängslet. Så börjar lockandet att få tag på honom och när man lyckats med det så kommer Mojo lyckligt springande emot en ....... på utsidan....... så kvar inne i hundgården står Milo förvånad och undrar" hur gick detta till ?" Men efter en timme ungefär i hundgården busande med Milo så är de klara för att komma in och ta en liten matbit och vatten och de lägger sig direkt och somnar i buren, så inga problem med att stänga om dem och få det tyst inte. Helt underbart!

Gizmo har blivit jätte duktig på att säga till nu när han vill ut, medans Mojo är lite svårare att tyda då han "pratar" hela tiden. Men går Gizmo (Gizie som vi nu kallar honom för) ut så skall Mojo ut men ibland så vill inte Mojo komma fram till en och då låter jag honom vara i hopp om att han inte behöver gå ut.

Vi har tränat sitt och tass men sitt är inga problem men tass är lite svårt ännu men det kommer.

Här kommer lite bilder från hundgården! 
 
 


 
 

3 kommentarer:

 1. Åh, så härligt att det börjar "lossna" för er. Vilka underbara bilder. En whippet gör sig verkligen bäst när den får skutta runt i det fria. Vi börjar få lite problem med inkallningen som hittills gått problemfritt. Frej börjar inse att det går att ignorera husse och matte, men vi nöter på och tränar, tränar, tränar.

  Önskar att vi också hade hundgård, men vi bor mitt i smeten och det är koppelpromenader som gäller. En gång om dan tar vi bilen till Tingsnäs (ett grönområde där vi bor) och låter liten springa löst och busa runt. Alltid underbart att se hur lycklig han blir :)

  SvaraRadera
 2. Vilka sköna bilder! De verkar ha det hur bra som helst i hundgården.
  Jag vill tipsa om en jättefin blogg av en väldigt begåvad tjej, som råkar vara Cavalier ägare. http://annlouise-sjostrom.com/
  Hon har en fantastisk humor, som verkligen kommer fram i bloggen.
  Ha en bra vecka, så hörs vi!

  SvaraRadera
 3. Ljuvligt Diana o Darren, här har vi oxå varit på rymmar jakt, vi har nu borrat "plank" på bägge sidor om hägnet.. Ja så är det me valpar dom hittar på hyss, Junior pratar hela tiden, när vi promenerar, gosar och leker, lite charmigt, men vi har lärt oss tyda hans jag vill ut..dom älskar att ligga ute, igår blev det låååång promenad i skogen , sov hela 3 timmar!! Kram på er alla!!! Elisbeth

  SvaraRadera