torsdag 3 september 2009

Bajs, bajs och åter bajs

När vi väcktes av deras gnällande i morse runt 07:30 dena gång, men när vi öppnade sovrums dörren så slog stanken emot oss. BAJS!! Ner för trapporna och in i köket och där satte de lyckliga med svansarna viftande för att de såg oss och de började dansa runt i bajset tre till fyra högar och en hel del kiss. Det var bara att lyfta upp en efter en och tvätta av tassarna på dom och Gizmo får panik när han kommer i närheten av vatten. Mojo reagerar ej.

Efter det så var det toalett städning efter dom och allt tidningspapper tog jag direkt till komposten.

När de var ute och lekte på altanen igen en timme så tränade jag att dom skulle komma till en när man ropar (kallar) på dom. Mojo kommer direkt och får beröm , men Gizmo struntar i en helt. Jag lyckades att få honom komma tre gånger av ca: 10-15 försök. Samma sak när man låter dom vara lösa på tomten, Mojo kommer när man ropar men ej Gizmo. Jobbigt. Så det blir att jobba hårdare med honom med den saken och en massa andra saker med för den delen.

Milo fick sin andra tablett mot noskvalster idag och har en till som han skall ta om 10 dagar och då är kuren klar. Detta är tydligen vanligt hos jakthundar.

Lite bilder från dagens fotografering.

Lite bus på altanen
 Nu vill jag sova för jag är trött.
 Japp! nu sover jag Zzzzz
 En stolt husse med Milo.

2 kommentarer:

  1. Åh, så jobbigt med nattbajsningarna! Vi har varit förskonade från det. Frej är så morgontrött. När vi vaknar runt sjusnåret vill han helst ligga kvar och sova nån timme till men efter en liten kissrunda brukar han somna nöjt i soffan medan husse kollar nyheter :)

    SvaraRadera
  2. Ja, kan tänka mig att det blir så när man har två. Det är nog bara att ge det lite tid. Tänk så kul de kommer att ha tillsammans när de blir lite större :)

    SvaraRadera