torsdag 17 september 2009

12 veckors spruta idag

Idag var det då dags för 12 veckors sprutan för valparna. Resan in var inte den bästa då Gizmo inte gillar att åka bil. Han ylade och skrek hela vägen in så att man blev tokig. Ingen bra start på dagen alls...
Men allt gick bra hos vetrinären och vi fick beröm för att de var så fina. Hon berättade för oss hur djävliga whippet valpar är under första året och sedan efter det så blir det underbara hundar. Det handlar bara att stå ut under ett år. Vi hade verkligen super tur med Milo, för han var en dröm som valp och är ännu bättre nu. Men dessa två kommer att bli lika fina och coola dom med, det vet jag. Klart de är stökigare än Milo för de är två och milo var ensam.

Vetrinären ville att jag skulle uppdatera henne om dessa hundar hur det går för dom tills de blivit vuxna för hon är så sugen på att skaffa whippets efter att de tre hundar hon nu har gått bort, för hon vill ha whippets för de är så lugna som vuxna hundar och skäller ej hela tiden som övriga hundar gör. Jag rekomenderade henne vår uppfödare och hon skulle lägga namnet på minnet.

Hemresan var ej lika läskig då Gizmo var tyst nästan hela vägen, men jag tror att det var sprutan som gjorde dom lite slöa.Man får nog ta lite små turer runt byn med dom så att de vänjer sig med bilen.

Resten av dagen har gått mycket bättre för de har fått busa och leka i hundgården och när de kommer in så sover dom nästan med en gång. Gjzmo har blivit bättre på att lyssna till sitt namn medans Mojo kommer direkt. Så Gizmo behöver mer jobb på den fronten. SITT har de båda lärt sig så det är jätte roligt. De har inte kissat eller bajsat inne idag som tidigare, en liten pöl bara förutom i morse.

Vi gosade alla 5 i soffan och det var jätte mysigt. De låg i våra famnar och sov efter att de först busat lite med Milo och tuggat på tuggben. Så det ser ljusare ut nu.

Det kommer att ordna sig.

Här kommer några av kvällens foton.

Först så busar vi med Husse lite.


Husse fick telefon, hans mamma ringde, så vi får busa själva nu.


Orkar inte busa längre och husse pratar i telefonen fortfarande.

Gizmo ligger på andra sidan så då ligger jag här.


Gizmo poserar i husses knä.

Mojo poserar bra han med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar