måndag 24 augusti 2009

Första natten och dagen

Vilken bra natt! Dom ylade bara ett litet tag när vi gick och lade oss och sedan en liten stund vid 04:00, annars så var dom tysta!

Men under dagen har det varit ett himla ylande / Gråtande på dessa två och särsklit Gizmo. Himmel och pankaka vad han ylar!. Darren (min man) köpte nya kompostgaller idag, hundmat (stor säck) och en leksak till dom så de ej gnager på möblerna till att börja med. Gallret vi hade satt upp var för högt men det värsta var att hålen var för stora, så de kunde få igenom huvudet och nästan skuldrorna innan vi tröck tillaka dom. Så de fick vara i hela köket under natten.

Här är den höga hagen. Notera mot möblerna och elementet och se nästa bild. Klicka järna för större bilder.

Här är då den nya som är lägre och hålen mindre.
Träningen har börjat med att ta ut dom så fort de vaknar och efter de ätit eller busat, för att de ej skall kissa eller bajsa inne. En har bajsat inne en gång idag annars så har det skett ute och massor med beröm har de fått när de gjort det.

De har vandrat runt i koppel i trädgården för att träna det med. Gizmo är en jäkel på att äta sand, grus och sten så honom får vi hålla koll på.

Min man har börjat på Grindbygget för två av våra dörröppningar så att vi kan hålla valparna inne i köket eller ute i hallen, samt hålla Milo utanför vardagsrummet och datarummet när vi ej är hemma.

Gizmo har ylat och gråtit så in i Norden idag att jag vart tvungen att gå in till köket och bara stå där och titta på honom. Jag sade inget , men så fort jag kom in så satte han sig ned sedan lade han sig ned för att till slut somna på gollvet vid gallret. Detta tog 30 sekunder ungefär. Så nu är det tyst ett tag.

2 kommentarer:

  1. Vilka härliga bilder! De är jättefina, och Milo ser ut att ta det varligt med dem.
    Hoppas att Gizmo slutar med ylandet snart. Det kommer nog gå rätt fort eftersom han har Mojo.

    SvaraRadera
  2. Vad trevligt ni verkar ha det..,fint har ni gjort, ska bli jätte kul att följa er alla här. Lycka till så länge. kram Elisabeth

    SvaraRadera